ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΗΣ TECNOBUS ΣΤΟ ΔΉΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δυο εντυπωσιακά mini ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία κινούνται 100% με ηλεκτρική ενέργεια, έθεσε σε λειτουργία ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης από την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 μετά και την σχετική υπογραφή της σύμβασης για την «Εκτέλεση Αστικής Συγκοινωνίας για τη λειτουργία της 3ης Γραμμής Mini Bus (Πράσινη Γραμμή) και την πιλοτική λειτουργία Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων».

Το ηλεκτρικό λεωφορείο GULLIVER της Ιταλικής εταιρίας TECNOBUS, το οποίο αντιπροσωπεύει αποκλειστικά η Automotive Solutions ΕΠΕ, είναι αθόρυβο, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα με χωρητικότητα 30 επιβατών και ειδική θέση για καροτσάκι ΑΜΕΑ σε μήκος που δεν ξεπερνά τα 5.5μ. καθιστώντας το την ιδανική λύση για κίνηση στον αστικό ιστό πόλεων με στενούς δρόμους και δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Οι μπαταρίες του ηλεκτρικού λεωφορείου TECNOBUS GULLIVER είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση σε περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος χωρίς να μειώνετε το προσδόκιμο του χρόνου ζωής τους αλλά ταυτόχρονα και η αυτονομία του λεωφορείου. Την ίδια ώρα, μετά από μια πλήρη φόρτιση τη νύχτα στο αμαξοστάσιο, έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης των δρομολογίων μιας ολόκληρης βάρδιας (10 ώρες συνεχούς λειτουργίας), απαλλάσσοντας έτσι τον συγκοινωνιακό φορέα από την εγκατάσταση έξτρα φορτιστών στις αφετηρίες ή σε άλλα σημεία για την επαναφόρτιση των μπαταριών. Επιπλέον, διαθέτει αναγεννητική πέδηση όπου κατά την διάρκεια της πέδησης μετατρέπει ένα μέρος της κινητικής ενέργειας σε ηλεκτρική, την οποία αποθηκεύει στις μπαταρίες συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της αυτονομίας του λεωφορείου.

Με τη πράσινη γραμμή που ξεκινάει άμεσα θα εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι των νοτίων περιοχών της πόλης και οι χρήστες θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν στο πάρκινγκ της αφετηρίας και να χρησιμοποιούν δωρεάν τα ηλεκτρικά Mini Bus για την πρόσβασή τους στο κέντρο της πόλης με τον πλεόν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Η Automotive Solutions, παραμένει ο μεγαλύτερος και πιο αξιόπιστος «παίχτης» στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας αλλά και στη Κύπρο, έχοντας υπογράψει συμβάσεις για την προμήθεια αμιγώς ηλεκτρικών λεωφορείων εκτός από το Δήμο Ηρακλείου και με τον Δήμο της Πάφου (Κύπρος) καθώς και με τον Δήμο Χανίων σε συνδυασμό πάντα με κατάλληλους φορτιστές. Μάλιστα, το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν και νέες συμβάσεις για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων και γενικά ηλεκτρικών οχημάτων (σάρωθρα, φορτηγά, απορριμματοφόρα, σκούτερ, κα) σε Δήμους σε όλη Ελλάδα, δείχνοντας η αγορά την εμπιστοσύνη της στην Automotive Solutions ΕΠΕ.